Inverter mung saiki digawe dening perusahaan

微信图片_20211122171155微信图片_20211122171145

Inverter, uga dikenal minangka pengatur daya, pengatur daya, minangka bagéyan penting saka sistem fotovoltaik. Fungsi sing paling penting saka inverter fotovoltaik yaiku ngowahi daya DC sing diasilake panel surya dadi daya AC sing digunakake ing piranti omah.Kabeh listrik sing diasilake dening panel surya bisa diekspor liwat perawatan inverter. liwat sirkuit jembatan lengkap, umume nganggo prosesor SPWM liwat modulasi, nyaring, promosi voltase, lan liya-liyane, kanggo entuk sistem AC sinusoidal sing cocog karo cahya. frekuensi mbukak, voltase dirating kanggo pangguna pungkasan. Kanthi inverter, baterei DC bisa digunakake kanggo nyedhiyakake daya AC kanggo piranti kasebut.

Sistem pembangkit listrik AC solar kasusun saka panel surya, pengontrol ngisi daya, inverter lan baterei;sistem pembangkit listrik tenaga surya DC ora kalebu inverter.Proses ngowahi energi listrik AC dadi energi listrik DC diarani rectification, sirkuit sing ngrampungake fungsi rectification diarani sirkuit rectifier, lan piranti sing nyadari proses rectification yaiku dikenal minangka piranti rectifier utawa rectifier.Selaras, proses ngowahi energi listrik DC dadi energi listrik AC diarani inverter, sirkuit sing ngrampungake fungsi inverter diarani sirkuit inverter, lan piranti sing nyadari proses inverter. diarani peralatan inverter utawa inverter.
Inti piranti inverter yaiku sirkuit ngalih inverter, mung sirkuit inverter. Sirkuit ngrampungake fungsi inverter liwat lan mateni saklar elektronik daya. On-off saka piranti saklar elektronik daya mbutuhake pulsa nyopir tartamtu, sing bisa uga diatur kanthi ngganti sinyal voltase. Sirkuit sing ngasilake lan ngatur pulsa biasa disebut sirkuit kontrol utawa sirkuit kontrol. Struktur dhasar piranti inverter, saliyane sirkuit inverter sing kasebut ing ndhuwur lan sirkuit kontrol, uga nduweni sirkuit proteksi, sirkuit output, sirkuit output, sirkuit output lan liya-liyane.

Inverter terpusat umume digunakake ing sistem kanthi stasiun tenaga fotovoltaik gedhe (> 10kW).Akeh klompok photovoltaic podo disambungake menyang input DC saka inverter terpusat padha.Umume, daya gedhe nggunakake modul daya IGBT telung fase, daya cilik nggunakake transistor efek lapangan, lan nggunakake kontroler konversi DSP kanggo nambah kualitas energi output listrik, nggawe cedhak banget karo arus gelombang sinusoidal. Fitur paling gedhe yaiku dhuwur. daya lan biaya murah.Nanging, amarga cocog saka seri klompok photovoltaic lan shading parsial, iku ndadékaké kanggo efficiency lan kapasitas daya saka kabèh sistem photovoltaic. Ing wektu sing padha, linuwih generasi daya saka kabèh sistem photovoltaic kena pengaruh negara kerja sing kurang saka klompok unit fotovoltaik tartamtu.Arah riset paling anyar yaiku kontrol modulasi vektor spasial, uga pangembangan sambungan topologi inverter anyar kanggo entuk efisiensi dhuwur ing kasus beban parsial.On SolarMax ( SowMac) inverter terpusat, kothak antarmuka array fotovoltaik bisa ditambahake kanggo ngawasi saben seri seri panel fotovoltaik.Yen pesawat kasebut ora bisa digunakake kanthi bener, sistem kasebut bakal ngirim informasi menyang pengontrol remot, lan bisa mungkasi seri kasebut liwat remot kontrol, supaya ora nyebabake kegagalan nyuda lan mengaruhi output tenaga lan tenaga kabeh. sistem fotovoltaik.


Wektu kirim: Nov-22-2021