Rega baterei wis dikurangi bubar

微信图片_20211220142030 微信图片_20211220142038

Donya kabeh kanggo keuntungan;jagad iki rame, kabeh kanggo entuk bathi."

Ing tangan siji, energi solar iku inexhaustible.Ing sisih liyane, proses pembangkit listrik tenaga surya ramah lingkungan lan bebas polusi.Dadi, pembangkit listrik fotovoltaik minangka salah sawijining cara pembangkit listrik sing becik ing mangsa ngarep.

Sembarang bentuk cara pembangkit listrik kanggo skala utawa malah dadi arus utama, kudu disambungake menyang Internet.

Nanging, pembangkit listrik ora bakal nindakake bisnis mundhut, pembangkit listrik fotovoltaik ora bisa ngandelake subsidi pemerintah kanggo "Internet", nyuda biaya dhewe minangka kunci.

Ing tanggal 30 November, saham Longji nyetel kutipan resmi wafer silikon monocrystalline, lan rega saben ukuran wafer silikon mudhun 0,41 yuan dadi ~0,67 yuan / tablet, mudhun saka 7,2% dadi 9,8%.

Ing tanggal 2 Desember, saham Central ngumumake yen rega wafer silikon dipotong kanthi lengkap,

Rega saben wafer silikon ukuran dikurangi 0,52 yuan dadi 0,72 yuan / potong, utawa 6,04% dadi 12,48%.

Pengurangan rega wafer silikon wis nyebabake diskusi anyar babagan logika fotovoltaik.Flying Whale ana ing kene kanggo ngatur maneh rantai industri fotovoltaik lan perusahaan sing gegandhengan, lan ngerteni arah lan logika fotovoltaik ing mangsa ngarep kanggo sampeyan.

Photovoltaic, yaiku, photoraw volt.Photovoltaic power generation nuduhake cara anyar saka pembangkit listrik kanggo ngowahi energi solar dadi energi listrik.Unsur kunci teknologi iki yaiku sel surya.Sel surya mbentuk area modul sel surya sing akeh, lan pungkasane kerja sama karo pengontrol daya kanggo mbentuk piranti pembangkit listrik fotovoltaik.

Hulu rantai industri fotovoltaik yaiku produsen peralatan wafer silikon.

Silikon kristal, silikon amorf, GaAs, InP, lan liya-liyane, bisa digunakake minangka bahan sel surya.

Kristal silikon photovoltaic generasi daya saiki cara paling utama saka solar generasi, kristal silikon kalebu polysilicon lan monocrystalline silicon.Monocrystalline silikon efisiensi konversi baterei lan stabilitas, nanging biaya dhuwur;baterei polysilicon kurang biaya, nanging efisiensi konversi miskin.

Kanthi pangembangan teknologi silikon monocrystalline sing terus-terusan, pangsa pasar silikon monocrystalline wis ngluwihi 90% ing 2020, nyadari panggantos luwih saka polysilicon ing pasar wafer silikon.

Gelar konsentrasi industri polysilicon dhuwur, karo Enterprises anjog kalebu GCL-Poly, Tongwei Yongxiang, Xintai Energy, Xinjiang Daquan lan Oriental Hope.Industri silikon monocrystalline presents pola kompetisi oligarki pindho, lan Enterprises anjog sing Enggo bareng Longji lan Enggo bareng Zhonghuan. .

Tekan tengah chain industri photovoltaic utamané sel solar lan manufaktur modul photovoltaic.

Sel fotovoltaik utamané dipérang dadi sel silikon kristal lan sel film tipis.Sèl film tipis minangka generasi kapindho sel surya, kanthi bahan bakar sing kurang lan biaya sing murah, nanging saiki isih ana longkangan gedhe karo generasi pertama solar silikon kristal. sel ing syarat-syarat efisiensi konversi.

Sel silikon kristal minangka sel fotovoltaik arus utama, lan sel film tipis dadi tambahan penting kanggo sel fotovoltaik.

Ing taun 2019, ing komposisi produksi sel surya global, sel silikon kristal udakara 95,37%, lan sel film tipis udakara 4,63%.

Antarane baterei film tipis, efisiensi konversi saka baterei film tipis CIGS wis apik kanthi cepet ing taun-taun pungkasan.Perusahaan China sing melu baterei film tipis CIGS kalebu Hanergy, China Building Materials Kaisheng Technology, Shenhua lan Jinjiang Group.

Dibandhingake karo hulu, pola kompetisi pasar sel fotovoltaik relatif kasebar. Ing taun 2019, limang kutha paling dhuwur ing industri kasebut udakara 27,4%, ing antarane saham Tongwei duwe pangsa pasar global 10,1%, dadi fotovoltaik paling gedhe ing donya. produsen sel.

modul Photovoltaic anjog wis Jinko, JA lan Longji shares.Ing taun anyar, pangsa pasar modul photovoltaic wis digawe cepet kanggo Enterprises anjog, lan account lan kaluwihan biaya integrasi sing penting.

Saka 2011 nganti 2020, kapasitas dipasang fotovoltaik anyar ing China lan jagad terus berkembang.Dikarepake yen kapasitas diinstal photovoltaic anyar global bakal tekan 300GW ing 2025. kapasitas diinstal photovoltaic anyar China bakal akun kanggo 35% saka proporsi global, karo tingkat wutah taunan senyawa rada luwih murah tinimbang rata-rata global.

Bloomberg (Bloomberg) nglaporake manawa rega panel surya wiwit mudhun ing taun iki, dene China mbatalake babagan 20 megawatt kapasitas solar domestik ing wulan iki.

Asil punika overstocking global, lan prices saiki Mudhun luwih cepet.

China, pasar solar paling gedhe ing donya, mungkasi proyek anyar kanthi kapasitas daya sing padha karo 20 pembangkit listrik tenaga nuklir.

Iki minangka pasar panuku amarga oversupply global panel surya, nalika pangembang ing negara liya tundha tuku, ngenteni rega murah.

Rega rata-rata modul polysilicon wis mudhun 4.79% wiwit 30 Mei, mudhun ing Rebo nganti rekor kurang saka 27.8 sen watt, miturut PVInsights.

Iki bakal dadi penurunan paling gedhe saben wulan wiwit Desember 2016, pungkasane industri ngadhepi oversupply global.

China mrodhuksi 70% saka modul solar donya.


Wektu kirim: Dec-20-2021